Slide

Maak een afspraak

Maak eenvoudig een afspraak bel/whatsapp 06-450 56612.

  Uncategorized

  Wat te doen tegen broze nagels.

  Broze nagels kunnen erg vervelend zijn. Ze breken gemakkelijk en zien er ongezond uit. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je nagels sterker en gezonder te maken. In deze blog bespreken we een aantal tips om broze nagels tegen te gaan.

  1. Eet gezond

  Een gezond dieet kan wonderen doen voor je nagels. Zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals vitamine B, C, D en E, evenals biotine, zink en ijzer. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de groei en sterkte van je nagels. Eet daarom voldoende fruit, groenten, volkoren producten, vis en mager vlees.

  1. Gebruik nagelversterkers

  Er zijn verschillende producten op de markt die je kunt gebruiken om je nagels te versterken. Nagelversterkers zijn vaak te vinden in de vorm van een basecoat of nagellak. Ze bevatten ingrediënten zoals keratine en calcium, die je nagels helpen versterken en beschermen. Breng deze producten regelmatig aan om je nagels sterker te maken.

  1. Gebruik nagelriemolie

  Het is belangrijk om je nagelriemen gezond te houden, omdat dit indirect invloed heeft op de gezondheid van je nagels. Nagelriemolie is een geweldige manier om je nagelriemen en nagels te hydrateren en te verzorgen. Het helpt ook om je nagels sterker te maken en te voorkomen dat ze breken. Breng dagelijks een beetje nagelriemolie aan op je nagelriemen en masseer het in.

  1. Vermijd agressieve chemicaliën

  Agressieve chemicaliën, zoals aceton en formaldehyde, kunnen je nagels ernstig beschadigen. Vermijd daarom nagellakremover met aceton en zoek naar nagellak die vrij is van formaldehyde. Als je vaak je nagels lakt, overweeg dan om af en toe een pauze te nemen en je nagels te laten rusten.

  1. Bescherm je nagels

  Je nagels zijn gevoelig voor beschadiging, vooral als ze broos zijn. Bescherm je nagels daarom zoveel mogelijk. Draag handschoenen tijdens het schoonmaken, gebruik een nagelborstel om vuil en bacteriën te verwijderen in plaats van je nagels te gebruiken, en vermijd nagelbijten en het gebruik van nagelgereedschap.

  Conclusie

  Broze nagels kunnen erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om ze te voorkomen en te behandelen. Door een gezond dieet te volgen, nagelversterkers te gebruiken, nagelriemolie aan te brengen, agressieve chemicaliën te vermijden en je nagels te beschermen, kun je ervoor zorgen dat je nagels gezond en sterk blijven. Neem contact op met onze nagelspecialist voor advies of maak een afspraak.

  Share

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *